Navigatie overslaan

The Rol­ling Sto­nes – Unzip­ped komt in 2023 terug naar Groningen

De expositie The Rolling Stones - Unzipped komt in 2023 terug naar het Groninger Museum. Dat is de uitkomst van een overleg tussen directeur Andreas Blühm en het management van The Rolling Stones. “We are happy to announce that we will return soon!”, aldus een verklaring van het management en de band.

De expositie opende in november vorig jaar de deuren, maar moest vanwege de tweede lockdown een maand later alweer dicht. Aanvankelijk zou Unzipped tot eind februari duren. Dat werd later verlengd tot 28 maart, en nog weer later tot 18 april. Nog langer verlengen was niet mogelijk omdat de expositie vanaf juni in Marseille te zien is.

Management en band waarderen de inspanningen van het museum en balen dat de pandemie een groot publiekssucces verhinderd heeft, zo meldt het museum. “We are sorry to leave Groningen where we felt very much at home. Now we are happy to announce that we will return soon!”

Originele oplossing

Het Groninger Museum is dankbaar voor het genereuze gebaar van de Rolling Stones. Directeur Andreas Blühm: “Het is nog nooit voorgekomen dat een tentoonstelling twee keer naar hetzelfde museum is gereisd, maar deze tijden vragen om originele oplossingen. Het is ontzettend zonde dat niet meer mensen van Unzipped konden genieten en we verheugen ons op de herkansing in 2023.”

Tot 18 april kan het publiek nog van de online tentoonstelling genieten. Alle online bezoekers maken kans op een kunstwerk van Ronnie Wood en een catalogus met de handtekening van Mick Jagger. Unzipped online is te bekijken op rollingstonesgroningen.nl.

The Rolling Stones – Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling ooit over de wereldberoemde rockband. Aan de hand van ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band, geeft de tentoonstelling een indrukwekkend kijkje achter de schermen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring