Navigatie overslaan
10/09/2021

Toegenomen vraag door digitalisering: NorthC Datacenters breidt datacenter in Groningen uit

Het datacenter van NorthC Datacenters, het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, op bedrijventerrein Westpoort in de stad Groningen, breidt uit. Als gevolg van de digitale transitie – onder andere in de landbouwsector - en de toename van het aantal bedrijven in Groningen, is de vraag naar datacenterdiensten gestegen. VNO-NCW MKB Noord laat weten blij te zijn met de uitbreiding. “Het draagt bij aan een verbetering van het ondernemersklimaat en stimuleert de werkgelegenheid in onze kansrijke regio”, zegt verenigingsmanager Willemiek Everts.

Gezien de groeiende digitale activiteit in het Noorden van het land, zijn datacenters onontbeerlijk voor de verdere economische ontwikkeling van de regio, zo stelt NorthC Datacenters. Mede daarom hebben VNO-NCW MKB Noord en NorthC onlangs aangekondigd dat ze zich gezamenlijk gaan inzetten om de kennis van digitalisering bij ondernemers in het Noorden te vergroten. Hiervoor is de grootste ondernemersvereniging van het Noorden een meerjarig kennispartnerschap aangegaan met NorthC.

Gewasmonitoring en robotisering

Door de digitalisering is de vraag naar datacenterdiensten gestegen. Volgens NorthC Datacenters zet de digitale transitie in vrijwel alle sectoren door. Het bedrijf wijst als voorbeeld op de voor het Noorden belangrijke landbouwsector. “Die maakt steeds meer gebruik van innovatieve technologieën, zoals gewasmonitoring en robotisering.”Datacenters spelen daarbij een belangrijke rol als centrale hub voor dataopslag, voor connectie met de cloud en als bedrijfszekere en veilige locatie voor reken- en verwerkingscapaciteit, aldus NorthC Datacenters.

Werkgelegenheid

Ook Everts van VNO-NCW MKB Noord ziet dat steeds meer bedrijven inzetten op digitalisering. “De coronacrisis heeft de investeringen in ICT duidelijk aangejaagd. Dit betekent dat de vraag naar datacenterdiensten en goede connectiviteits-mogelijkheden ook sterk toenemen. We zijn dan ook blij met de groei van datacentercapaciteit in het Noorden om de digitale ontwikkelingen mogelijk te maken. Het draagt bij aan een verbetering van het ondernemersklimaat en stimuleert de werkgelegenheid in onze kansrijke regio.”

Het NorthC Datacenter in Groningen wordt uitgebreid met 1,5MW aan IT-load en 1.200 m2 aan IT-oppervlakte.

woensdag 08 september 2021
Samenwerking Noord viert verjaardag met meetings over Digitale Toekomst
woensdag 08 september 2021
Gasunie betrokken bij samenwerking op gebied van ondergrondse CO2-opslag