Navigatie overslaan

Toe­ris­ten geven Gro­nin­gen een dik­ke 8,4!

Niet minder dan een vette 8,4! Dat is het rapportcijfer dat Groningen krijgt van toeristen die de stad bezoeken. Het cijfer komt voort uit een enquête die onderzoeksbureau Sweco in opdracht van de gemeente en Marketing Groningen afnam onder toeristen die een dag of langer in de stad doorbrachten. Zij waarderen vooral de winkelmogelijkheden en de historische bezienswaardigheden.

Winkelen en historie
Recreatief winkelen en de historische bezienswaardigheden blijken de belangrijkste redenen om Groningen te bezoeken. De goede sfeer in de stad en het aanbod van winkels en horeca dragen eraan bij dat bezoekers langer in de stad blijven.

Naast een bezoek aan de winkels, de markt en de horeca wordt door zo’n 10 tot 15 procent van de Duitse dagrecreanten de Martinitoren en/of het Groninger Museum bezocht en/of een rondvaart door de grachten gemaakt. Ook onder de toeristen die langer dan één dag in Groningen verbliiven zijn dit populaire activiteiten.

'Belangrijke sector'
Wethouder Joost van Keulen van onder meer Toerisme en Recreatie is blij met de mooie 8,4 die de stad als rapportcijfer krijgt: 'Toerisme is een belangrijke sector voor de economie van Groningen en het is natuurlijk geweldig dat bezoekers zo positief zijn over wat de stad en met de ondernemers in deze stad hen bieden.'

Internationalisering
Directeur Hans Poll van Marketing Groningen constateert dat de stad ook toeristisch steeds internationaler wordt: 'We zien een landelijke trend dat het inkomend toerisme toeneemt. Dit zien we ook terug in Groningen. Een belangrijk deel van onze bezoekers komt uit Duitsland. De hoge waardering van met name die bezoekers zal via mond-op-mond-reclame worden doorgegeven en nieuwe recreanten naar Groningen trekken', zo is hij overtuigd.

toerisme.groningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring