Navigatie overslaan

Toe­ris­ti­sche web­si­te Gro­nin­gen com­pleet vernieuwd

De website over toeristisch Groningen, toerisme.groningen.nl, is compleet vernieuwd. De site heeft een nieuwe vormgeving, maar ook verschillende nieuwe ‘user generated’ functionaliteiten. Kortom: het zijn voor een belangrijk deel toeristen en inwoners van Groningen die de inhoud van de site bepalen. Peter Rehwinkel, burgemeester van Groningen, heeft onlangs vanaf zijn wintersportadres met een Tweet op symbolische wijze het digitale lintje doorgeknipt.

Bijzonder aan de nieuwe site is dat zowel toeristen, bezoekers als Groningers anderen nu kunnen helpen met het vinden van de mooiste plekjes, de leukste winkels en de beste restaurants in Groningen. Er kunnen tips, ervaringen en recensies worden geplaatst en ook bestaat de mogelijkheid om eigen foto’s of filmpjes te uploaden. Dankzij een zogenoemde Twitterfeed blijven de bezoekers van de site bovendien op de hoogte van de laatste Tweets die er bijvoorbeeld over de Martinitoren zijn geplaatst.

Ook op andere nieuwe manieren wordt de toerist verder geholpen. Zo kan de bezoeker een persoonlijke reisgids aanmaken en op de site bewaren. De gids kan later eventueel uitgeprint worden en mee op reis worden genomen. Ook is er een nieuwe kaart waarop mensen niet alleen het geselecteerde hotel of bed & breakfast terugvinden, maar ook de attracties, winkels en bedrijven in de buurt.

Rehwinkel heeft inmiddels al een eigen Groningen-tip op de site achtergelaten. Hij tipt bezoekers van de stad vooral even een bezoekje te brengen aan de Lage en Hoge der Aa.

Toerisme.groningen.nl is de officiële site van stad en provincie. De site is gekoppeld aan de VVV en het Groninger Uitburo en trok in 2010 750.000 unieke bezoekers. De bezoeker vindt er het meest complete overzicht van de toeristische mogelijkheden in de regio

www.toerisme.groningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring