Navigatie overslaan

Twee­de edi­tie MOOC Sol­ving the Ener­gy Puzz­le’ in april van start

Op maandag 25 april starten de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Energy Academy Europe met de tweede editie van de Massive Online Open Course (MOOC) 'Solving the Energy Puzzle'. In deze voor iedereen via het internet te volgen cursus delen zes docenten van verschillende faculteiten binnen de RUG hun kennis over de transitie van fossiele naar duurzame energie.

Energie speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de mensheid. De wereld heeft te maken met grote uitdagingen op mondiaal niveau: klimaatverandering, economische en sociale ontwikkeling, armoedebestrijding, voedselproductie, gezondheid, en het behoud van bedreigde ecosystemen, vrede en veiligheid.

Om deze uitdagingen aan te gaan, is grootschalige verandering nodig: de energietransitie. Maar, de energietransitie is geen simpele kwestie met eenvoudige oplossingen. De Energie-MOOC toont de unieke multidisciplinaire aanpak die de energietransitie nodig heeft, door technologische, juridische, economische, ruimtelijke en sociale aspecten van de energietransitie te behandelen.

De RUG en Energy Academy Europe bieden door middel van deze unieke MOOC een manier om grote vraagstukken rondom duurzaamheid in het energiesysteem op mondiaal niveau te begrijpen. Op deze manier wordt de urgentie van de energietransitie duidelijk. De MOOC maakt de belangrijkste factoren van elk aspect van de energietransitie inzichtelijk, en voorziet cursisten in de kennis en kaders om vraagstukken zelfstandig te benaderen.

De MOOC is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De eerste editie, van oktober vorig jaar, trok wereldwijd maar liefst 4000 volgers.

De cursus duurt zeven weken. In ongeveer vier uur per week worden de deelnemers geïnformeerd en betrokken door middel van video’s, artikelen, discussies en quizzen. In de laatste week van de cursus zullen de cursisten hun verkregen kennis en vaardigheden toepassen om een analyse te maken van de vraagstukken rondom energietransitie in hun eigen land.

Voor meer informatie en om je in te schrijven, klik hier.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring