Navigatie overslaan

Uit­een­lo­pen­de expo­si­ties in Gro­nin­ger Museum

Het Groninger Museum heeft weer twee spraakmakende exposities binnengehaald. Bezoekers kunnen er tot 1 april nog het werk van de veelzijdige Nederlandse kunstenaar Marc Bijl bekijken en vanaf 9 december kunnen liefhebbers van Scandinavische kunst er terecht voor de tentoonstelling ‘Nordic Art 1880 – 1920’.

Marc Bijl (1970) is een veelzijdig kunstenaar wiens repertoire onder meer bestaat uit installaties, video’s, sculpturen, interventies, graffiti en schilderijen. Het werk van Bijl, dat met een herkenbare beeldtaal veelal opgetrokken is uit ruwe bouwmaterialen, golfplaat, spiegels, druiperige zwarte epoxy, in combinatie met overbekende symbolen, (kunst)historische verwijzingen en korte teksten, is een voortdurend onderzoek naar - en een ondermijning van - de onderliggende machtsstructuren die de massacultuur kenmerken.

‘Nordic Art 1880 – 1920’ is een ode aan de volken en culturen van de Noordse landen en biedt een overzicht van 19e en 20e eeuwse Noord-Europese schilderkunst. De prachtige landschappen, portretten en taferelen uit het dagelijkse plattelandsleven tonen zowel overeenkomsten als verschillen tussen de Noordse landen. In de tentoonstelling staat de periode centraal waarin stromingen als het realisme, naturalisme en de meer uiteenlopende stijlen zoals het symbolisme en het opkomende modernisme naast elkaar voorkwamen. De tentoonstelling is te zien tot en met 5 mei 2013.

http://www.groningermuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring