Navigatie overslaan

UMCG telt meer dan 10 dui­zend medewerkers

Het UMCG heeft in 2008 de grens van 10 duizend medewerkers overschreden. Het ziekenhuis is daarmee de grootste werkgever in het Noorden.

Over 2008 kwamen er in totaal 250 nieuwe medewerkers bij. Het betreft daarbij vooral hoogwaardige functies voor fundamenteel en langlopend onderzoek. In 2005 bedroeg het totaal aantal medewerkers van het UMCG nog iets minder dan 9000 medewerkers.

Het UMCG heeft een goed jaar achter de rug, zo blijkt uit de jaarcijfers. Het medisch centrum is er in 2008 opnieuw in geslaagd te groeien in de patiëntenzorgactiviteiten. Het totaal aantal opnames steeg met 4 procent, het aantal polibezoeken met 8 procent en het aantal dagbehandelingen met 9 procent. Ook was er een groei in de topklinische zorg. Tegelijkertijd werd de gemiddelde verpleegduur teruggebracht van 10,0 naar 9,6 dagen.

Op het gebied van onderzoek is het aantal wetenschappelijke publicaties met bijna 10 procent gestegen tot 1683; ook de impact en het aantal citaties van die publicaties nam toe. Er waren in 2008 in totaal 112 medische promoties.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring