Navigatie overslaan
30/07/2020

Uniek in Nederland: Groningse warenmarkt gaat thuis bezorgen

Uniek in Nederland, en volgens de initiatiefnemers zelfs in de wereld: de Groninger weekmarkt gaat aan huis bezorgen. Vandaag besteld, is dezelfde dag nog in huis. “Nu zin in paling, en twee uur later een vette bek”, is niet voor niets onze slogan, zegt John Gruter, die samen met compagnon Jeroen Coopman uit Onderdendam de bedenker van het concept is. Op 1 september gaat de bezorgdienst van start.

Het idee is simpel: op de website bezorgbakkie.nl, zoals de bezorgdienst gaat heten, kun je als consument je bestelling doorgeven. Dat kan per kraam, en de kramen staan weer gesorteerd op groente, bloemen, vis of juist fruit. De boodschappen worden dan dezelfde dag nog, met een elektrische bakfiets, aan huis afgeleverd.

Warenmarkt Groningen

Er kan zeven dagen in de week besteld worden, maar alleen op de dagen dat er een grote warenmarkt is -op dinsdag, vrijdag en zaterdag dus - wordt er ook bezorgd.

De ondernemer benadrukt dat het vooral niet te bedoeling is om klanten van de markt weg te trekken. In tegendeel, zegt hij. Bezorgbakkie mikt vooral op tweeverdieners en ouderen. “En alle andere mensen die geen zin of tijd hebben om overdag even naar de markt te gaan voor bijvoorbeeld een verse haring”, aldus Gruter.

De Groningse marktkooplui zijn razend enthousiast over het initiatief, zegt de ondernemer. Volgens hem heeft inmiddels het leeuwendeel toegezegd mee te doen.

Als de bezorgdienst in Groningen een succes is, willen Gruter en Coopman het initiatief over de rest van het land uitrollen. En waarom juist in Groningen eerst? “Omdat ik de marktmeester goed ken”, zegt Gruter. Daarbij komt zijn compagnon uit Onderdendam, die die kent de markt in Groningen ook goed.

Bezorgkosten

Overigens kost het laten bezorgen 4,95 euro. “Voor dat geld heb je dagverse producten, die op een duurzame manier bij je aan de deur worden afgeleverd.”

donderdag 23 juli 2020
Indietopia koppelt creatievelingen aan MKB en culturele sector
donderdag 23 juli 2020
Erotiekgigant EDC breidt uit; fors meer opslag voor erotische speeltjes