01/02/2008

Uniek opleidingsinstituut sensortechnologie in Noord-Nederland

Woensdag 6 februari 2008 vond de kick-off plaats van het Hanze Institute of Technology (HIT). Op die dag ondertekenden het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen, vertegenwoordigers van de Astron, NAM, Sensor Universe, Sun Microsystems, TNO, de gemeente Assen en de provincie Drenthe een officiële samenwerkingsovereenkomst.

Daarnaast introduceerde Hans Appel, Lector Multidisciplinaire Informatica en CTO Sun Microsystems, de aanwezigen in de wereld van de sensoren. Het Hanze Institute of Technology is een uniek instituut in Europa, waar bedrijfsleven en onderwijs elkaar inspireren tot het creëren van nieuwe innovaties op het gebied van sensortechnologie.

Op 1 september 2008 start de Hanzehogeschool Groningen officieel met het Hanze Institute of Technology. De onderwijsbasis vormt de vierjarige bacheloropleiding Advanced Sensor Applications. De komst van het Hanze Institute of Technology betekent een verdere versterking van het sensorcluster. Naast uitbreiding van het onderwijsaanbod streeft de gemeente naar meer faciliteiten voor hightech bedrijven en versterking van het imago als vestigingsplaats voor dit soort bedrijven.

01/01/2008
Visserijhavens Groningen worden goedkoper
01/01/2008
Tennet breidt capaciteit hoogspanningsnet uit