Navigatie overslaan

Vaca­tu­re­bank voor Gro­nings-Duit­se grens­streek gelanceerd

Inwoners van de provincie Groningen kunnen zich voortaan makkelijker oriënteren op de Duitse arbeidsmarkt. Dat is te danken aan een bijzondere zoekmachine waar Duitse vacatures voor Nederlanders worden gepresenteerd, en Nederlandse vacatures voor Duitsers. Er zijn maar liefst 60.000 vacatures beschikbaar.

Het gaat om een vacaturesite van de Eems Dollard Regio, een samenwerking tussen de grensregio Nedersaksen en Noord-Nederland. Deze grensoverschrijdende vacaturezoekmachine (www.edr-jobroboter.de) biedt werkzoekenden toegang tot (vertaalde) vacatures in het grensgebied.

De vacaturesite EDR-Jobroboter is eind november gelanceerd door de Eems Dollard Regio in Bad Nieuweschans. Met de toenemende werkloosheid moet de site uitkomst bieden aan Nederlanders en Duitsers, die een baan over de grens zoeken.

Volgens directeur Karel Groen van de Eems Dollard Regio (EDR) zijn er aan beide zijden van de grens volop vacatures, die nu soms niet kunnen worden opgevuld. Bovendien kan zo'n grensoverschrijdende vacaturebank helpen om de bevolkingskrimp tegen te gaan.

Zo is er volgens de EDR directeur Groen ook behoefte aan mensen in de zorg die nodig zijn in verband met de vergrijzing. Als die vacatures worden opgevuld met mensen van de andere kant van de grens, kan dit een impuls zijn voor Noord-Nederland.

www.edr-jobroboter.de

http://www.edr.eu

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring