Navigatie overslaan
16/07/2014

Van Hulley geeft oude overhemden een tweede leven als boxershort

Van oude overhemden boxershorts maken. Het blijkt een gat in de markt. Bij naaiatelier VanHully in Groningen wordt van je favoriete overhemd een boxershort gemaakt. Het verrassende en succesvolle idee is afkomstig van sociaal onderneemster Jolijn Creutzberg uit Groningen.

Bij VanHulley krijgen deelnemers van multicultureel vrouwencentrum Jasmijn de kans werkervaring op te doen. ‘De boxers worden met de hand gemaakt door vrouwen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ze krijgen een gerichte opleiding en vergroten daarmee hun kansen op werk’, vertelt Creutzberg.

Daarnaast is het concept van VanHulley ook nog eens heel duurzaam. ‘De bedoeling is dat klanten hun oude overhemd kunnen opsturen naar ons. Wij maken er vervolgens een boxershort van en sturen deze binnen een week weer terug. Op die manier krijgt je overhemd een tweede leven’, aldus Creutzberg.

Het concept is uniek in Nederland. ‘Voor zover ik weet, is er niemand anders die dit ook doet’, zegt Creutzberg. Het bedrijf groeit intussen als kool. De zaken gaan zo goed dat het bedrijf het afgelopen jaar is verdubbeld. Ook heeft Van Hulley onlangs een nieuw pand aan de Nieuweweg in Groningen betrokken. ‘Het grootste deel van de handel gaat via internet, maar bezoekers zijn altijd welkom’, zegt Creutzberg.

woensdag 16 juli 2014
Steeds meer vacatures voor hoger opgeleiden in Groningen via Noorderlink
dinsdag 15 juli 2014
‘De waarde van het Groninger Museum voor Groningen is niet te onderschatten’