Navigatie overslaan

Van stu­dent tot geslaagd web­shop-onder­ne­mer in Groningen

In het jaar 2004 deed hij als student in Groningen zijn eerste ervaring op met het verkopen van producten via een webshop. Hij had bedacht dat studenten elkaar bij afstudeerfeestjes graag een chique oude plattegrond van de stad cadeau gaven en hij besloot dergelijke fraaie kaarten via het web te gaan verkopen. Nu, zo’n zeven jaar later, heeft Reinier de Jonge (27) meer dan 20 verschillende webshops met vestigingen in Groningen, Engeland en Duitsland en met bijna dertig medewerkers.

‘Ja, het gaat goed met het bedrijf. Ik beschouw mezelf als een internet-retailer, gespecialiseerd in nichegroepen. Wij verkopen producten die vroeger in gespecialiseerde winkeltjes te koop werden aangebonden. Maar veel van die winkels zijn verdwenen. Toch is er nog steeds vraag naar die gespecialiseerde producten, en zeker wanneer je dat via internet aanbiedt, dan blijkt de markt voor een specifiek product soms behoorlijk groot,’ vertelt Reinier de Jonge.

Zijn bedrijf zoekt regelmatig naar nieuwe nicheproducten die via webshops goed te verkopen zouden kunnen zijn, en daar maken ze dan een gespecialiseerde webwinkel voor. Voorbeelden van dergelijke producten zijn telescopen, verrekijkers, microscopen of huis- en tuinproducten.

Vanuit Groningen

Reinier de Jonge is zijn bedrijf in Groningen begonnen. Slechts een zeer beperkt deel van de producten wordt ook in de provincie Groningen verkocht: minder dan twee procent. De overige artikelen worden afgezet in de rest van Nederland of in het buitenland. Toch heeft hij er niet over gedacht om zijn bedrijf te verplaatsen naar de Randstad.

‘Nee, het bevalt ons prima in Groningen! Dat heeft drie redenen. Op de eerste plaats zijn programmeurs en ander personeel hier relatief goedkoper dan bijvoorbeeld in Amsterdam. Op de tweede plaats krijg je hier relatief veel vierkante meters voor een relatief lager prijs. En op de derde plaats zit je hier relatief dichtbij Duitsland, en dat maakt het exporteren naar dat land ook weer wat eenvoudiger. We blijven dus mooi in Groningen!’, aldus Reinier de Jonge.

www.expert-shops.com/nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring