Navigatie overslaan

Van­hul­ley biedt vrou­wen met afstand tot arbeids­markt een kijk­je op de werk­vloer: Zowerkthet

De Groningse social enterprise Vanhulley heeft een nieuw project gelanceerd: Zowerkthet. In het project worden vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt gekoppeld aan een lokaal bedrijf. Met het project snijdt het mes aan twee kanten: voor de vrouwen is het een prachtige kans om ervaring op te doen en het netwerk te vergroten, zo stelt Jolijn Creutzberg van Vanhulley. "En voor het deelnemende bedrijf is het een hele concrete manier om invulling te geven aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en lokale betrokkenheid."

De deelnemende bedrijven zijn Voys, NNZ, Rabobank, Alfa accountants en Dorhout advocaten. De vrouwen komen elke maand een dag of een dagdeel bij de bedrijven meedraaien, vertelt Creutzberg. “Het is veel mooier dan geld overmaken naar een goed doel ver weg, of je personeel ‘pro bono’ het clubhuis van de plaatselijke vereniging te laten schilderen,” aldus Creutzberg. “Met Vanhulley Zowerkthet haal je de impact binnen de muren van je bedrijf, en dan ga je er ook echt voor.

Positieve ervaringen

De ontmoetingen tussen de dames en de bedrijven hebben al plaatsgevonden, maar vanwege corona was afgelopen maandag pas de officiële lancering van het project.

De eerste ervaringen zijn positief. “Ik ben heel blij met deze kans. Ik heb al veel nieuwe mensen leren kennen”, aldus een van de vrouwen Seher Kurt. Ook de deelnemende bedrijven zijn enthousiast: “Je krijgt er een heel warm gevoel van en je wilt echt kijken wat je voor een vrouw kan betekenen”, zegt Jolanda Huizinga van de Rabobank. “Je realiseert je meteen wat voor impact je kunt hebben, je bent geneigd dat te vergeten.” Aangevuld door Dick Wieringa van Voys: “We hopen ook dat onze collega’s op deze manier zich meer open kunnen stellen voor mensen van buitenaf.”

Het project wordt gesteund door de gemeente Groningen. “Het is van groot belang om op deze manier vrouwen te laten kennis maken met de bedrijfscultuur. Een mooi nieuw concept dat ook door meerdere organisaties uitgevoerd kan worden. Wij ondersteunen daar graag in”, aldus Wethouder Carine Bloemhoff.

Vanhulley Zowerkthet draait nu in een compacte versie. In oktober komt er een vervolg. VanHulley is nog altijd op zoek naar bedrijven die mee willen doen. “Ik maak me geen zorgen dat die lijst niet vol komt. Dit past helemaal in deze tijd, en als je eenmaal zo’n ontmoeting hebt gehad, dan begrijp je precies waarom het werkt: Zowerkthet!”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring