Navigatie overslaan

Veel inte­res­se voor Gro­ning­se pizza-automaat

Sinds kort kunnen studenten op de Zernike Campus een 'pizza trekken' uit een automaat. De pizza-automaat is inmiddels op drie plekken in de stad te vinden. Maar als alles volgens plan gaat, kun je straks ook op NS-stations en bij Shell-pompen een pizzaatje trekken, zo vertelt bedenker Jordi Hillenga. ‘En vanuit Zuid-Afrika heb ik inmiddels een order binnen voor maar liefst 150 automaten’, voegt hij daar niet zonder gepaste trots aan toe.

De eerste automaat kreeg een plek bij de Jumbo-supermarkt in de Euroborg. Daarna volgde een automaat in de Poelestraat en vanaf deze maand dus eentje op de Zernike Campus. Wie honger heeft kan kiezen uit vier verschillende pizza’s, die terwijl je wacht worden afgebakken.

Volgens de ondernemer gaat in september van dit jaar gaat een pilot van start op Nederlandse NS-stations en bij tankstations van Shell. In eerste instantie wordt op vijf plekken een pizza-automaat geplaatst. Wordt het een succes, dan zullen er volgens Hillenga meer van die automaten komen.

Pizza-automaat 2.0

Hillenga introduceerde in 2015 als 18-jarige scholier de eerste pizza-automaat van Nederland. Volgens de ondernemer is er inmiddels ook een geüpgrade versie van zijn pizza-automaat: de pizza-automaat 2.0.

Deze automaat maakt het wachten op de pizza tot een feestje, zegt hij. "De automaat heeft een touchscreen die het bestellen nog makkelijker maakt. Maar dat niet alleen: tijdens het wachten kun je een spelletje doen, of juist filmpjes of foto’s maken." De automaat 2.0 wordt in september, tijdens de pilot, voor het eerst in gebruik genomen.

http://www.pizza-automaat.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring