Navigatie overslaan

Veel te zien en nog meer te doen in Doe Muse­um Veendam!

Iets leuks doen met de kinderen tijdens de kerstvakantie? Ga eens naar het Doe Museum in Veendam! Daar is niet alleen gigantisch veel te zien, maar - zoals de naam al verklapt - nog veel meer te doen…

Struin langs exposities van schilderijen, beelden en fotografie. Laat je inspireren, leer over kunst en kom in aanraking met dat wat je nog nooit gezien hebt. Zo zijn in het Doe Museum kopieën van de 200 allerberoemdste schilderijen ter wereld te zien, is er een uitgebreide collectie van beelden en ‘schilderijen’ gemaakt van Lego of Bricks en kun je kunst van beroemdheden als Picasso, Miro, Vincent van Gogh, Marlene Dumas en vele anderen bewonderen.

Tot zover klinkt het nog als een gewoon museum, maar wat het Doe Museum zo speciaal maakt, is dat je na het zien van al die inspirerende kunst zelf ook aan de slag kunt. Laat dus de kunstenaar in jezelf los en bouw een meesterwerk van Lego of boetseer er één van klei. Pak je Picasso-momentje en een kwast en schilder een meesterwerk in het atelier. Of doe één van de vijf leuke speurtochten en maak vervolgens ook nog een ritje op een pluche pony. Alle doe-activiteiten zijn zo georganiseerd dat kinderen ze zelfstandig of samen met een begeleider kunnen uitvoeren.

Kerstbrunch
Voor wie op eerste kerstdag nog geen plannen heeft, organiseert het Doe Museum een gezellige kerstbrunch. Heerlijk ontspannen samen smullen van huisgemaakte lekkernijen en terwijl de volwassenen nog even nagenieten van een heerlijk stukje quiche of een fijne cappuccino, kunnen de kids lekker spelen met lego, de pluchen pony’s en nog heel veel meer!

Kijk voor meer informatie over het Doe Museum en de kerstbrunch op www.doemuseum.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring