Navigatie overslaan

Veen­dam veert op: ken­te­ring in Oost-Groningen

Veendam veert op! De tijden dat Noord- en Oost-Groningen te boek stonden als de meest kwijnende regio’s van Nederland, liggen nog niet zo ver achter ons. Maar ook in deze delen van de provincie Groningen keert het tij.

Niet alleen in Delfzijl, dat volgens een recent onderzoek van de Rabobank de op twee na snelst groeiende regio van Nederland is. Maar ook in Veendam in Oost-Groningen hebben ze mindere tijden gekend en is er sprake van een economische kentering ten goede.
De onlangs gepubliceerde cijfers van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) over het afgelopen half jaar geven een positief beeld van het aantal niet werkende werkzoekenden (nww) in de gemeente Veendam. Sinds januari dit jaar is de werkloosheid in Veendam afgenomen met in totaal 143 personen. De landelijke trend waarbij steeds minder mensen werkloos zijn, is ook waar te nemen in Veendam.

Veendam heeft in juli 2008 964 nww'ers. Dit is 7,8 procent van de beroepsbevolking (12.400 personen). In dezelfde periode in 2007 had Veendam nog 1176 nww'ers; dit was 9,7 procent van de beroepsbevolking. Een daling van bijna 2 procent. Hiermee zit Veendam op het provinciale gemiddelde.

In juni was het aantal nww'ers ten opzichte van de beroepsbevolking zelfs onder het provinciale gemiddelde.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring