Navigatie overslaan

Veen­dam­se ero­tiek­groep neemt Chris­ti­ne le Duc over, en zet in op omzet van half mil­jard in 2025

QOM Group in Veendam, het moederbedrijf van eroticawebshop EasyToys, neemt erotiekwinkelketen Christine le Duc over. De vijf filialen en webshop houden hun eigen merknaam. Ook Noorse marktleider in de verkoop van seksspeeltjes, Kondomeriet, is overgenomen. De Veendamse multinational in ‘sexual wellness’ wil in 2025 een omzet hebben van 500 miljoen euro. Uiteindelijk wil QOM Group wereldwijd marktleider worden.

Door de dubbele overname stijgt de totale omzet van de Groningse erotiekgroep van 100 miljoen euro in 2020 naar 160 miljoen euro dit jaar. QOM Group in Veendam telt meer dan 300 werknemers.

EDC Retail, de eigenaar van EasyToys, is sinds januari onderdeel van EQOM. “We willen in 2025 niet alleen Europees marktleider zijn, maar ook zijn uitgegroeid tot wereldspeler met een totale omzet van een half miljard”, aldus Eric Idema, voorzitter van de groep en tevens CEO van EDC Retail. “Het nieuwe consortium stelt ons in staat om straks wereldwijd te kunnen blijven anticiperen op de toenemende interesse in sexual wellness-producten zoals seksspeeltjes.”

FC Groningen

Vorig jaar nog was er een conflict tussen de KNVB en FC Emmen over Easy Toys als shirtsponsor. De voetbalbond vond het niet gepast dat FC Emmen voor een shirtsponsor koos die volgens hen in verband kan worden gebracht met de seksindustrie. Uiteindelijk stond de KNVB de sponsoruiting toch toe. EasyToys is ook sponsor van FC Groningen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring