Navigatie overslaan

Veer­ver­bin­ding Eems­ha­ven-Noor­we­gen popu­lair­der dan ver­wacht, al 186.000 pas­sa­giers maak­ten de overtocht

De vaarverbinding tussen de Eemshaven en Kristiansand (Noorwegen) is in trek. Sinds de eerste afvaart in april 2022 maakten 186.000 passagiers gebruik van de vaardienst. Dat aantal ligt boven verwachting.

In april 2022 voer de MS Romantika voor het eerst tussen Nederland en Noorwegen. Nu maakt het schip drie keer per week de overtocht en dat is niet zonder succes. De afgelopen acht maanden heeft de rederij 186.000 passagiers vervoerd. Dat aantal ligt ruim boven de schatting van 150.000 passagiers die vooraf werd gedaan.

De organisatie heeft de ambitie zich verder te ontwikkelen als voorkeursmethode voor efficiënt, comfortabel en duurzaam reizen tussen Noorwegen en Europa. “Steeds meer mensen zien de voordelen van het reizen naar Noorwegen via deze nieuwe verbinding. We zien de laatste weken verrassend veel boekingen voor komende zomer, maar ook opvallend veel wintersporters die deze periode naar Noorwegen trekken vanwege de sneeuw die in andere populaire gebieden uitblijft.” licht Elmer Roukema, General Manager Marketing & Sales toe. Voor 2023 heeft Holland Norway Lines al zo’n 60.000 passagiers geboekt staan.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring