Navigatie overslaan

Vei­lig­heid en duur­zaam­heid gaan hand in hand bij Holt­hau­sen Groep

De in Hoogezand gevestigde Holthausen Groep is Noord-Nederlands marktleider in de levering van gas. Het bedrijf, dat genomineerd is voor de Groninger Ondernemingsprijs 2014, levert zo’n 700 verschillende soorten gas en aanverwante producten aan zijn afnemers. Van de partyplanner die ballons moet opblazen tot de olliebollenkraam en van vleesliefhebbers met een gasbarbecue tot industriële grootverbruikers; in totaal kloppen ongeveer 7000 klanten voor hun gas aan bij het Groningse familiebedrijf.

‘In 1945, tijdens de wederopbouw van de Groningse scheepswerven, was er grote vraag naar zuurstof voor de las- en snijwerkzaamheden’, vertelt Stefan Holthausen, algemeen directeur van het bedrijf. ‘Wij zijn in dat gat gesprongen en inmiddels zijn we op een haar na zeventig jaar actief als verkoper van gas en gasbenodigdheden.’ De afgelopen tien jaar is de Holthausen Groep zelfs uitgegroeid tot marktleider in Noord-Nederland.

En daar bleef het de afgelopen decennia niet bij, want de Holthausen Groep bestaat inmiddels uit vier divisies: Gassen, Opleidingen, Brandbeveiliging en Gasbenodigdheden. Naast de verkoop van gassen en benodigdheden voor het gebruik ervan is Holthausen samen met klanten en leveranciers continu bezig de veiligheid rond het gebruik van gas te vergroten. Dat leidde onder andere tot de oprichting van een veiligheidsopleidingscentrum met een uitgebreide blusplaats, een simulatieruimte en een eigen bioscoop. Ook ontstond een afdeling Brandbeveiliging. Deze ondersteunt en adviseert klanten bij alles wat te maken heeft met brandbeveiliging, vluchtplannen en noodverlichting.

Maar het is niet alleen veiligheid dat de klok slaat bij Holthausen; ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het bedrijf, Het gaf zelf bijvoorbeeld als één van de eerste Nederlandse bedrijven het goede voorbeeld door een deel van het wagenpark op groen gas te laten rijden. Inmiddels wordt 70 procent van alle kilometers die de (vracht)wagens van Holthausen afleggen, gereden op groen gas en opende het bedrijf dit jaar een eigen groen gastankstation.

Alles bij elkaar opgeteld reden te meer voor de organisatie van de Groninger Ondernemingsprijs om Holthausen op te nemen in de lijst met genomineerden voor de 2014-editie. Op 27 november 2014 wordt bekendgemaakt wie van de tien genomineerden zich een jaar lang Groningse onderneming van het jaar mag noemen. Stefan Holthausen is al ‘beretrots’ dat zijn bedrijf genomineerd is. ‘We zien deze nomatie als een bekroning op het werk dat we met onze vier divisies in de afgelopen decennia hebben neergezet’, aldus de directeur.

www.holthausen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring