Navigatie overslaan

Ven­tu­re­Lab Noord-Neder­land helpt onder­ne­mers bij ver­we­zen­lij­king ambities

Ondernemers die net zijn gestart of die kansen zien voor een snelle groei van hun bedrijf kunnen sinds kort terecht bij het VentureLab Noord-Nederland. Dit programma van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is erop gericht de ambities van deze ondernemers te verwezenlijken middels trainingen en ondersteuning door topexperts en biedt daarnaast toegang tot financiële bronnen, wetenschappelijk onderzoek, potentiële klanten en samenwerkingspartners.

Deelnemers aan het VentureLab volgen een jaar lang elke week trainingen op MBA-niveau, aangevuld met intensieve individuele begeleiding. Daarnaast vinden er maandelijks zogenoemde VentureClasses plaats, open trainingen met een (internationale) topspreker. Uniek binnen het programma is het begeleidingsteam. Dat bestaat uit tientallen trainers, experts en coaches. Deze ondersteunen de ondernemers volgens een methode die is gebaseerd op jarenlange praktijk- en onderzoekservaring in het ondernemerschap.

Netwerken is uiterst belangrijk voor de moderne ondernemer en dus neemt dit aspect een belangrijke plaats in binnen het VentureLab-programma. Deelnemers krijgen toegang tot talloze cruciale (internationale) netwerken en biedt daarnaast internationale uitwisselingsmogelijkheden, dankzij de aansluiting bij de NBIA (National Business Incubatian Association.

De succesformule van VentureLab Noord-Nederland is ontwikkeld door de Universiteit Twente onder de naam VentureLab International en heeft zich hier al bijzonder succesvol bewezen. Succesvolle spinoffs zijn onder ander Booking.com en PNO. In 2013 won het Twentse VentureLab International zelfs de internationale award voor beste Science Based Incubator 2013 in de categorie ‘Groei’ en in datzelfde jaar won het de Nederlandse voorronde van de European Enterprise Promotion Award 2013.

www.venturelabnoordnederland.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring