Navigatie overslaan

Ver­nieuwd NNT op de plan­ken met mul­ti­dis­ci­pli­nai­re spek­ta­kel­pro­duc­tie Car­rou­sel’

Onder leiding van de nieuwe artistiek directeur en regisseur Guy Weizman is het Noord Nederlands Toneel een nieuwe weg ingeslagen. Het eerste resultaat is de groots opgezette voorstelling ‘Carrousel’, waarin zeven acteurs van het NNT samen met vier dansers van Club Guy & Roni en zes musici van Asko|Schönbergs K[h]aos verschillende disciplines bij elkaar brengen in één overweldigend geheel.

Met de komst van Guy Weizman werkt het NNT aan een nieuwe theatertaal: theater van nu in de taal van nu. De ambities van het nieuwe artistieke team van het NNT zijn groot. Het gezelschap bouwt aan een interdisciplinair theaterhuis waar de huidige tijd gevangen wordt met innovatief totaaltheater. ‘Al heel wat generaties leggen zich niet langer vast op één activiteit of op één genre maar bewegen zich op veel verschillende terreinen. Zo zou theater ook moeten zijn’, aldus Weizman.

Carrousel
Het door Sydney Pollack verfilmde boek ‘They Shoot Horses Don’t They?’ is een belangrijke inspiratiebron voor ‘Carrousel’, een voorstelling die bezoekers meesleept in een eindeloze en uitputtende dansmarathon.

Regisseur Guy Weizman vraagt zich af hoe het toch komt dat veel mensen, waaronder hijzelf, zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, films, social media of theatervoorstellingen. ‘We tonen in ‘Carrousel’ hoe het lijden van enkelen entertainment voor de massa wordt’, aldus de artistiek leider. ‘Hoe tv en social media ons de mogelijkheid bieden om het leed van de wereld van heel dichtbij te zien, maar ons tegelijkertijd op veilige afstand houden. ‘Carrousel’ gaat daarmee ook over mensen die niet gezien maar wel bekeken worden. Kijkt u toe als iemand kopje onder gaat?’

Première
De voorstelling Carrousel gaat op 4 maart in première in de Stadsschouwburg in Groningen. Daarna is de voorstelling nog in Groningen te zien van 8 tot en met 10 maart en van 5 tot en met 8 april.

Dansmarathon
Onlangs hielden de cast en crew echter al een dansmarathon van liefst 24 uur om te ervaren wat een uitputtende dansvoorstelling – het onderwerp van de voorstelling – in het echt met je doet. Het publiek kon tijdens de marathon op elk moment aan- of afhaken, maar wie het de volledige 24 uur wist vol te houden, kreeg een gratis ticket voor de première op 4 maart.

Voor meer informatie en het volledige speelschema, kijk op www.nnt.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring