Navigatie overslaan

Ver­ras­sen­de en inno­va­tie­ve bedrij­ven uit Gro­nin­gen cen­traal in tv-pro­gram­ma SBS6

Verrassende en innovatieve bedrijven uit de provincie Groningen staan centraal in het SBS6-programma ‘Anniek@work in Groningen’. Zo loopt actrice Anniek Pheifer bijvoorbeeld een dag mee bij Holthausen om te sleutelen aan de nieuwste waterstoftechniek en helpt ze mee met het maken van CO2-etend asfalt. Verder leert ze alles over drones en ontdekt ze meer over toepassingen met 5G.

Het programma is ontwikkeld door Economic Board Groningen en GroBusiness, met als doel Groningers én de rest van Nederland te laten zien welke baanbrekende bedrijvigheid er zoal is in onze regio. Zaterdag 8 mei om 16.00 uur is de eerste aflevering te zien op SBS6.

In vier afleveringen gaat Anniek aan de slag in verschillende branches in Groningen. Ze loopt mee met ‘Beleef Lauwersoog’, Holthausen in Hoogezand, Witec in Stadskanaal, EAZ Wind in Hoogezand, Lamberink Reuzenraden in Overschild, Polyciviel in Leek, Photanol in Delfzijl en Vliegend.nl en aGroFuture in Vierhuizen.

Het programma biedt een kijkje in het dagelijks leven van ondernemers, werknemers, start-ups en vooruitlopers. "Voor de opnames van het programma mocht ik terug naar Groningen, een provincie waar ik vroeger vaak kwam,” vertelt Anniek. “Ik heb veel ondernemers mogen ontmoeten en ben verrast door hun passie voor duurzaamheid en innovatie."

Over Economic Board Groningen en Grobusiness

Van 2015 tot en met 2020 gaf Economic Board Groningen een extra impuls aan de economie in Noord- en Midden-Groningen (het aardbevingsgebied). In 2021 is Economic Board Groningen gestart met een nieuwe periode, waarbij de focus ligt op het verder versterken van de economische structuur in de hele provincie Groningen. Dat wordt gedaan door als eerste te focussen op het MKB in de provincie Groningen.

In april is Economic Board Groningen gestart metGroBusiness, het startpunt waar iedere Groningse ondernemer met al zijn/haar vragen terecht kan. Economic Board Groningen wil met het TV-programma Anniek@work in Groningen laten zien welke mooie bedrijven er zoal zijn in Stad en Ommeland.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring