Navigatie overslaan

Vijf ener­gie­star­tups ont­van­gen finan­cie­ring na deel­na­me aan Star­tup Fast Track

De winnaars van de Startup Fast Track 2016 zijn bekend! Van de vijftien deelnemers aan het begeleidingstraject voor startende energieondernemingen wisten er vijf een financiering van 10.000 euro binnen te slepen. Clean Tech Aviation, Energie Company, Envitron, GRIDCORN en Synext kunnen hiermee hun onderneming verder ontwikkelen.

Om startups in de energiesector een extra boost te geven, is vorig jaar in Groningen de Startup Fast Track van start gegaan. Het biedt vijftien deelnemers een intensief en op maat gemaakt begeleidingstraject. Gebaseerd op de verzamelde ervaring van onder meer GDF-SUEZ, Venturelab North, Value050 en Cube050 krijgen de startende ondernemers een op maat gemaakt ontwikkeltraject, waarin niet alleen de ontwikkeling van de onderneming, maar ook die van de ondernemer zelf centraal staat.

Het traject bestaat uit trainingen, netwerken, coaching; allemaal in een inspirerende omgeving met nuttige faciliteiten. De ondernemer werkt, naar aanleiding van een gemaakte assessment, aan de competenties die nodig zijn om zijn onderneming te laten groeien. Daarmee ontwikkelt gaandeweg ook de onderneming.

Startup Fast Track is een initiatief van de in Groningen gevestigde Energy Academy Europe, in samenwerking met energiebedrijf ENGIE, de Rijksuniversiteit Groningen / VentureLab North, de Hanzehogeschool en de provincie Groningen. Naast een investering van 10.000 euro ontvangen de winnaars ook een uitnodiging voor het vervolgprogramma van Startup Fast Track. Daarin kunnen zij bij de verdere ontwikkeling van hun bedrijf hulp krijgen van specialistische adviseurs.

www.startupfasttrack.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring