Navigatie overslaan

Vijf Gro­ning­se star­tups naar dé tech­beurs van Euro­pa: The Next Web Conference

Op 20 en 21 juni vindt in Amsterdam het grootse tech-festival van Europa plaats: the Next Web Conference (TNW). Groningen is dit jaar wederom vertegenwoordigd, en hoe: in totaal vijf start ups uit Groningen zijn van de partij. Het gaat om Naya, MemoryLab, Hydrogen Prospect, Go Reply en eWEning star.

Vorig week was er in Groningen, tijdens festival ESNS, al een soort van opwarmertje voor TNW: MXT 2024, een tweedaagse conferentie om startups, scale-ups en investeerders samen te brengen tijdens de meest muzikale week van het jaar. Tijdens MXT werd bekend gemaakt welke vijf startups deze zomer Groningen gaan vertegenwoordigen, en daar gaan laten zien wat voor innovatiefs er hier zoal gebeurt.

Klaar voor groter podium

“Deze Groningse startups zijn klaar voor een groter podium”, zo vertelt Tjarda Polderman van Founded in Groningen. “Ze introduceren zich graag aan een wereldwijd netwerk, zodat ze kunnen groeien en hun geweldige technologische innovaties op een internationaal podium kunnen presenteren.”

Niet alleen de vijf Groningse tech startups zijn aanwezig op de beurs, maar ook de gemeente Groningen en de partners van het Akkoord van Groningen - waaronder de Rijksuniversiteit en de Hanzeghogeschool – laten met een stand zien wat we in Groningen in huis hebben.

Naya

Naya is mede opgericht door Niclas Bertelsen, Tom C. Heuer en Moritz Angermann. Ze ontwikkelden een innovatief, modulair en ergonomisch toetsenbord waarmee ze de wereld willen veroveren.

MemoryLab

MemoryLab heeft met AI een methode ontwikkeld die je helpt slimmer, sneller en effectiever te leren. MemoryLab opgericht door prof. dr. Hedderik van Rijn heeft meer dan 1 miljoen leerlingen geholpen om beter en efficiënter te studeren.

GoReply

GoReply is een startup uit de koker van Reinier de Jong, die eerder al met webwinkel Frank hoge ogen gooide. Zijn nieuwste startup, GoReply, geef kenniswerkers de tools om hun tijd en expertise te gelde te maken en de wereld een beetje beter te maken door een deel van de winst aan goede doelen te doneren.

eWEning star

eWEning star, mede opgericht door Nina Vielen, ontwikkelt een digitaal platform waar allerlei documenten over hernieuwbare energie makkelijk te vinden zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring