Navigatie overslaan

Virol Recy­cling Groep wint eer­ste Onder­ne­mers­prijs Oost-Groningen

De Virol Recycling Groep is winnaar geworden van de eerste Ondernemersprijs Oost-Groningen. Uit handen van juryvoorzitter Karel Groen, directeur van de Eems Dollard Regio (EDR), kreeg Virol-directeur Jan Lucas Oldenburger, de prestigieuze bronzen award ‘de Gouden Toekomst’ uitgereikt. Volgens de jury van de prijs hebben de compleetheid van het dienstenpakket, de innovatiebereidheid, de nationale en internationale positionering van het bedrijf en diens maatschappelijke betrokkenheid de doorslag gegeven.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Gasterij Smits in Nieuwolda kreeg Virol-directeur Jan Lucas Oldenburger de prijs uitgereikt: een door kunstenares Erlinde Ufkes Stephanus ontworpen bronzen beeld. In een reactie zei Oldenburger de uitverkiezing een grote eer te vinden. ‘De historie van Virol is onlosmakelijk verbonden met die van Oost-Groningen omdat de regio sinds 1870 het hart is van de productie van karton. Mijn vader zag in 1970 de kans en startte het recyclingbedrijf Virol. Zijn visie heeft de basis gevormd voor waar we nu staan met Virol. Door onze passie voor ondernemen en kennis van de markt, zijn we inmiddels uitgegroeid tot een recyclingbedrijf met vestigingen in Scheemda, Winschoten, Genemuiden en diverse buitenlandse locaties. Als ondernemer ben je trots op deze fantastische groep mensen waarmee je samen de ambitie om te groeien realiseert. Ook de gemeente Oldambt heeft Virol de ruimte gegeven om haar ambitie en groei waar te maken. Dit bij elkaar opgeteld geeft mij als ondernemer in Oost-Groningen de inspiratie om door te gaan!’

De Ondernemersprijs Oost-Groningen is een initiatief van de Ondernemerskring Oost-Groningen in samenwerking met de gemeente Oldambt en is in het leven geroepen om de regionale bedrijvigheid te stimuleren. Bedrijven die gevestigd zijn in de gemeente Oldambt en leden van de Ondernemerskring Oost-Groningen konden zich (laten) nomineren voor de ondernemersprijs, die voortaan tweejaarlijks zal worden uitgereikt.

Uit de zestien ondernemingen, die waren aangemeld om in aanmerking te komen voor de Ondernemersprijs Oost-Groningen, waren door de jury drie finalisten geselecteerd. Naast de Virol Recycling Groep waren dit: Dutch Marine Inspection en Hessels Zeefbanden.

www.virol.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring