Navigatie overslaan

Viva la Focus! en Mixed up World

Na het doorslaande succes van vorig jaar vindt er in Groningen ook dit jaar, op 17 april om precies te zijn, weer een filmfestival voor mobieltjes plaats: Viva la Focus! Tijdens het festival zijn er op het witte doek alleen korte filmpjes te zien die gemaakt zijn met een mobiele telefoon. Ook is er een dagprogramma met lezingen, films, presentaties, workshops, debatten, een quiz en nog veel meer.

Waar het normaal in een bioscoop verplicht is de mobiele telefoon uit te zetten, is het nu de bedoeling dat de bezoekers hun mobieltjes bij de hand houden. Op die manier kunnen ze per sms laten weten wie wat hun betreft de winnaar is. Die gaat vervolgens naar huis met de hoofdprijs en de eeuwige roem.

De filmpjes kunnen op de site van het festival, www.vivalafocus.net, worden ge-upload. Dat kan tot en met 15 april.

Mixed up world

Viva la Focus werkt samen met verschillende organisaties en netwerken om een gevarieerd programma aan te bieden. Een van de programmaonderdelen is Mixed up World: speednetworking voor politici, ondernemers en creatieven uit de regio.

In een uur tijd gaan ondernemers, de politiek en de creatieve sector informeel met elkaar in gesprek om te ontdekken wat de ander nodig heeft om zijn werk nog beter te kunnen doen. Zo kunnen er ook na dit unieke evenement creatieve concepten blijven ontstaan.

Mixed up World wordt georganiseerd door het ondernemersnetwerk Groninc en de Nieuwe Garde.

Groninc (www.groninc.nl) is een ondernemersnetwerk opgezet door de provincie Groningen, waarbij in samenwerking met kennisinstellingen, intermediairs, overheden én ondernemers gewerkt wordt aan het wegnemen van barrières en het vervullen van behoeften van ondernemers. Groninc verkleint door middel van o.a. Viva La Focus de afstand tussen politiek, creatieven en de ondernemers uit de provincie Groningen.

Nieuwe Garde (www.nieuwegarde.nl) is een netwerk voor jonge creatieven. Nieuwe Garde daagt creatieven door middel van verschillende bijeenkomsten en projecten uit om hun talent en ideeën te verspreiden en te ontwikkelen in samenwerking met creatieven van andere disciplines.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring