Navigatie overslaan

Vol­op werk­ge­le­gen­heid voor IT-talent in Groningen

De digtale revolutie lijkt een einde te maken aan de braindrain uit Groningen. Waar pas-afgestudeerden in het verleden nog vaak naar het Westen trokken voor een baan in de IT, heeft Groningen zich inmiddels zelf ontwikkeld tot één van de belangrijkste broeinesten van IT-ondernemerschap. En dat betekent dat er voor hoogopgeleid talent volop werkgelegenheid is. Wat te denken bijvoorbeeld van het vorig jaar geopend IBM Services Center, waar de komende jaren zo’n 300 tot 400 banen voor talentvolle afgestudeerde IT’ers gecreëerd zullen worden.

IBM heeft dit Service Centre opgericht en heeft bij het opzetten van de IT Academy, die ondermeer studenten levert aan IBM, ondersteuning gekregen van de Provincie Groningen en kennisinstellingen, waaronder de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het Center moet de aansluiting van de opleidingen op de arbeidsmarkt bevorderen en inspelen op het tekort aan ict-specialisten in de toekomst. Zo ontstaat een nieuwe, jonge en dynamische organisatie gespecialiseerd in de ontwikkeling en het onderhoud van applicaties en in systeemintegratie voor klanten van IBM.

Onlangs werd in het SBS6-programma Feiten en Fabels aandacht besteed aan het IBM Services Center in hartje Groningen. Op de vraag waarom één van de grootste IT-bedrijven ter wereld voor Groningen heeft gekozen, zegt Carola Bos, Director Operations van het Services Center: ‘De voornaamste reden is dat Groningen zo’n 55.000 studenten telt. Dat maakt dat er een heel groot aantal is om uit te putten.’

‘We willen natuurlijk succesvol zijn’, zo zegt Managing Director Johan van der Stel in het televisieprogramma. ‘En in onze business betekent dat zoveel mogelijk mensen in dienst hebben.’ Het is dan ook de doelstelling dat er de komende jaren zo’n 300 tot 400 banen bijkomen in het Groningse IBM-kantoor. ‘En het voorzuitzicht is dat we dat wel gaan halen’, aldus Van der Stel.

Het enthousiasme over het nieuwe IBM Services Center en de locatie ervan, wordt ook overzees gedeeld. ‘De combinatie van locatie, inrichting en jonge enthousiaste talenten is ook IBM opgevallen’, aldus Van der Stel. Niet voor niets is Groningen één van de tien locaties wereldwijd waar geïnvesteerd wordt in de inrichting van een Interactive Experience Lab. In dit hypermoderne ‘labratorium’ laat het bedrijf nieuwe producten aan zijn klanten zien. Daarnaast krijgen klanten een idee van wat het is om grote hedendaagse IT-projecten, waarbij de beleving van de gebruiker een belangrijke rol speelt, vorm te geven.

Bekijk hier de volledige aflevering van Feiten en Fabels over Groningen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring