Navigatie overslaan

Voor de vier­de keer Win­ter­Wel­Vaart in de bin­nen­stad van Groningen

WinterWelVaart is hét winterevenement in de binnenstad van Groningen. Het driedaagse evenement vindt dit jaar voor de vierde keer plaats en wordt elk jaar in het weekend vóór kerst gehouden. De organisatie heeft geïnvesteerd in een breed en aantrekkelijk cultureel programma voor jong en oud dat volledig gratis is.

Speciaal voor het evenement liggen er tientallen historische charterschepen aan de Hoge en Lage der A en de Pottebakkersrijge. Op die boten zijn allerlei verschillende activiteiten en optredens. Van moderne muziek tot luisterconcertjes. Daarnaast zijn er film- en variétévoorstellingen en exposities met schilderijen, foto’s en sieraden. Ook in het Noordelijke Scheepvaartmuseum is van alles te beleven.

Voor kinderen zijn er ook vele activiteiten georganiseerd. Naast knippen, plakken en knutselen kan er in een scheepsmast geklommen worden, kunnen de kinderen meedoen aan verschillende spelletjes en krijgen ze video’s te zien. Bij de meeste activiteiten kunnen de kinderen gewoon binnenlopen.

Genieten van heerlijk eten en drinken tijdens WinterWelVaart kan op verschillende manieren. Er zijn diverse horecastandjes te vinden waar warme en koude drankjes gedronken kunnen worden. Ook is er een chocolade- en biologische wijnproeverij.

Alsof dat nog niet genoeg is, is er zelfs een complete kerstmarkt op de kades van de Hoge en Lage der A in Groningen. Er zijn veel standhouders met bijzondere producten. Bijvoorbeeld: handgemaakte sieraden, tassen, kerstspullen, boeken, kleding, honing, wolproducten, schilderijen, foto’s en veel meer. Tussen de kraampjes door staan standjes waar je lekkere warme hapjes kunt kopen.

WinterWelVaart vindt plaats van 17 tot en met 19 december en is gratis toegankelijk. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.winterwelvaart.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring