Navigatie overslaan

Voor­kom de brain­drain: Vonk Trai­nees­hip kop­pelt young pro­fes­si­o­nals aan bedrijven

Om pas afgestudeerden en ambitieuze young professionals te behouden voor het Noorden, is er het initiatief Vonk Traineeship. Vonk matcht de talenten aan ambitieuze organisaties en bedrijven in het Noorden, waar ze dan een hoogwaardig traineeship kunnen doorlopen.

Gedurende twee jaar voeren de trainees opdrachten uit bij drie verschillende noordelijke organisaties. Dat kunnen corporates zijn, MKB-bedrijven, maar ook maatschappelijke instellingen of overheden.

Noordelijke arbeidsmarkt op de kaart

Door young professionals en gevestigde organisaties en bedrijven aan elkaar te koppelen snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds wordt dankzij Vonk een braindrain voorkomen: de talenten blijven in het Noorden, en daar plukken de bedrijven dan weer de vruchten van. “Vonk zet de Noord-Nederlandse arbeidsmarkt beter op de kaart, door young professionals te laten vlammen bij de vele mooie organisaties die het Noorden rijk is”, zo stellen de initiatiefnemers op www.vonktraineeship.nl.

Uitgebreid trainingsprogramma

De young professionales kunnen zichzelf met het traject op een bijzondere en leuke manier razendsnel ontwikkelen, zo stelt Vonk. Met dank aan onder meer het driesporig trainingsprogramma: er wordt gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling, én aan ondernemerschap & creativiteit.

“Door een gebalanceerde werkweek van vier dagen intern bij de opdrachtgever en één dag bij Vonk leren ze zichzelf kennen, bouwen ze een netwerk op en ontdekken ze wat Noord-Nederland hen te bieden heeft”, zo stelt Vonk. Volgens Vonk krijgen de deelnemers bewust uitdagende opdrachten. “We prikkelen de trainees om de juiste mindset te ontdekken en met onze ondersteuning halen ze het beste in zichzelf naar boven.”

Landelijke topprogramma's

De trainingsprogramma’s zijn volgens Vonk samengeteld op basis van uitgebreid onderzoek naar landelijke topprogramma’s “Jezelf breed ontwikkelen, onvergetelijke ervaringen opdoen en werken met enthousiaste en creatieve mede-trainees: dat is wat wij bieden.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring