Navigatie overslaan

Vop­ak bouwt gro­te olie­ter­mi­nal in Eemshaven

Opslagbedrijf Vopak gaat samen met investeringsfonds NIBC European Infrastructure Fund een grote olieterminal bouwen in de Eemshaven. Groningen Seaports, beheerder van de havens van Eemshaven en Delfzijl, investeert 20 miljoen in het project, vooral aan het bouwrijp maken van de grond en de aanleg van een pijpleiding. Hoeveel Vopak in de olieopslag investeert wil het bedrijf niet kwijt.

In eerste instantie gaat het om elf opslagtanks met een totale opslagcapaciteit van 660 duizend kubieke meter en een steiger voor zeeschepen. Op termijn kan de opslagcapaciteit worden uitgebreid tot 2,76 miljoen kubieke meter. Naar verwachting zullen de opslagtanks in 2012 in gebruik worden genomen.

De terminal is bedoeld voor de opslag van strategische olievoorraden die in tijden van schaarste kunnen worden aangesproken.

De Eemshaven is zeer blij met de komst van Vopak. Mede dankzij de vestiging van dit opslagbedrijf is de haven hard op weg om de energiehaven van Europa te worden.

De komst van Vopak is volgens de Eemshaven van groot belang voor de verdere ontwikkeling en versterking van de haven als energiehaven. Vopak voegt daarbij kennis, kunde en nieuwe kansen toe aan de regio met deze strategische op- en overslag terminal en geeft de Eemshaven hiermee een internationale betekenis in de oliesector.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring