Navigatie overslaan

Vou­cher­re­ge­ling voor onder­ne­mers met plan­nen in Noord-Groningen

Vanaf 15 maart kunnen ondernemers in Noord-Groningen, of bedrijven die plannen hebben in die regio, gebruik maken van een voucherregeling om deskundige hulp in te schakelen bij het schrijven van een businessplan. De regeling wordt mogelijk gemaakt en bekostigd door de Economic Board Groningen.

Niet alleen ondernemers in negen gemeenten in Noord-Groningen – De Marne, Eemsmond, Winsum, Bedum, Loppersum, Ten Boer, Appingedam, Delfzijl en Slochteren – kunnen dankzij de Voucherregeling Externe Expertise Financiering (VEEF) een voucher aanvragen, ook bedrijven die willen ondernemen of investeren in het gebied komen in aanmerking voor de regeling.

Met hulp van een zelfgekozen adviseur kunnen zij tot een haalbaar plan komen voor de aanvraag van financiering. Dit moet vervolgens leiden tot een snellere en betere beoordeling door mogelijke financiers. Ondernemers krijgen met de voucher de helft van de kosten van het advies vergoed, tot maximaal 2.500 euro.

Aanvragen voor de voucherregeling kunnen eenvoudig digitaal worden ingediend via de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Naast het aanvraagformulier is onder meer een offerte nodig van de beoogde expert. Zodra de bijdrage wordt toegekend, heeft de ondernemer zes maanden tijd om de werkzaamheden te laten uitvoeren. Daarna kan binnen een maand het verzoek tot vergoeding worden gedaan.

"Economic Board Groningen wil goede ondernemersideeën in de regio graag financierbaar maken”, zo zegt EBG-directeur Marco Smit. “Te vaak zien we dat goede plannen stranden omdat ondernemers te weinig tijd of kennis hebben voor het schrijven van een goed investeringsplan. Daarom willen we ondernemers graag helpen een goed en economisch haalbaar plan te schrijven waarmee zij sneller en gemakkelijker een lening kunnen aanvragen bij reguliere financiers of via regelingen van EBG."

“Met deze regeling kunnen ondernemers hun eigen adviseur uitkiezen zodat er goede aansluiting is tussen hun activiteiten en capaciteiten en datgene wat nodig is om tot een goed plan te komen", zo vervolgt Smit, die met de EBG de ambitie heeft om de economische groei in Noord-Groningen aan te jagen tot boven het landelijk gemiddelde en de werkloosheid in het gebied structureel terug te dringen. “Enthousiaste ondernemers met veelbelovende ideeën en kansrijke plannen krijgen van ons alle ruimte om deze ambitie waar te maken”, aldus de EBG-voorman.

www.economicboardgroningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring