Navigatie overslaan

Wan­de­len door de keu­ken van Groningen

De Tocht om de Noord is een tweedaags wandelfestival en laat alle deelnemers de bijzonderheden van de provincie Groningen ‘aan den lijve’ ervaren met behulp van alle zintuigen. Dit jaar wordt de Tocht voor de vijfde keer georganiseerd en staat daarom bol van verrassingen. De organisatie gaat het letterlijk geheel anders(om) doen. Zo gaat de Tocht niet 'van Lauwerszee tot Dollard tou', maar gaat hij eenmalig van Delfzijl naar Zoutkamp, tegengesteld aan de route van de vorige jaren.

De Tocht om de Noord vindt plaats op het Wad- en Wierdenpad en bedraagt in totaal 77 km. Natuurlijk is het mogelijk om verschillende afstanden te lopen, bijvoorbeeld 16 km, 25 km of 42 km.
De wandelaars lopen door het oudste cultuurlandschap van Nederland, over de Groningse kwelderwal en door 24 wierdendorpen. De wandelaar ervaart hoe bijzonder de Groningse natuur is: eigenzinnig, oud, stoer en open. Het land waar je de zon nog ziet op gaan.

Het centrale thema voor 2010 is: Wandelen door de Keuken van Groningen. Elk dorp zal het thema op zijn eigen manier en met zijn eigen ingrediënten (waaronder streekproducten) vorm gaan geven. Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 25 en zondag 26 september 2010 en wordt vooraf gegaan door een openingsfeest op vrijdag 24 september in Warffum.

De Tocht is in 2008 twee keer uitgeroepen tot één van de meest innovatieve evenementen van Nederland. Het wandelfestival wordt in nauwe samenwerking georganiseerd met de provincie Groningen, 6 Groningse gemeenten (De Marne, Winsum, Eemsmond, Loppersum, Appingedam en Delfzijl) en 24 doorkomstplaatsen.

www.tochtomdenoord.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring