Navigatie overslaan

Water­Week­end Blau­we­stad: spec­ta­cu­lai­re acti­vi­tei­ten op en rond Oldambtmeer

Het Oldambtmeer heeft zich in zijn relatief korte bestaan rap ontwikkeld als een van de mooiste watersportgebieden van Nederland. In mei maken het meer en zijn omgeving die reputatie weer meer dan waar tijdens de vijfde editie van het WaterWeekend Blauwestad. Op 16 en 17 mei is er op en aan het Oost-Groningse meer van alles te zien en te beleven.

Hoewel het WaterWeekend Blauwestad al vier keer eerder plaatsvond, is het dit jaar extra feest op en rond het Oldambtmeer. De nieuwe noordelijke vaarverbinding Blauwe Passage wordt dit jaar namelijk in gebruik genomen en daarnaast bestaat Blauwestad in 2015 ook nog eens precies tien jaar. Om dat allemaal goed te vieren pakt men in de vijf recreatiehavens rond het Oldambtmeer dit jaar extra uit.

Zo is er op 16 en 17 mei een botenparade en kun je films kijken vanaf het water en het land in de Drijf-In Bioscoop Blauwestad. Maar het is ook mogelijk om een boottochtje langs allerlei oeveroptredens te maken of om in een vliegtuig het Oldambtmeer en zijn prachtige omgeving van boven te bekijken. En dan zijn er ook nog diverse leuke kinderattracties op het water, vinden er volop gratis optredens plaats, wordt er een gezellige markt/braderie georganiseerd en is er natuurlijk volop lekker eten te vinden.

Kortom: de havens aan de boorden van het Oldambtmeer veranderen half mei voor enkele dagen in een waar Mekka voor zowel de actieve als de passieve watersportliefhebber. Zo kun je zelf je zeil- kano- of windsurfskills verbeteren tijdens verschillende clinics, maar is het ook mogelijk om de actie aan anderen over te laten; bijvoorbeeld bij spectaculaire flyboarddemonstraties en enerverende drakenbootraces?

Voor de mensen die echt lef hebben is er in de jachthaven van Midwolda dit jaar een wel heel spectaculaire attractie: de Blob. Dit is een kruising tussen een opblaasbare attractie en een trampoline op het water. Door een persoon vanaf een hoge steiger op de Blob te laten vallen vliegt een andere persoon die op de rand van het opblaasbare gedeelte zit meters door de lucht om een eind verderop in het water te landen.

Om te zien wat er nog meer te beleven valt en voor het volledige programma van het WaterWeekend Blauwestad, kijk op: WaterWeekendBlauwestad.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring