Navigatie overslaan

Water­taxi: uniek ver­voer­mid­del voor Gro­nin­gen stap­je dichterbij

Groningen krijgt er mogelijk een heel bijzondere openbaar vervoer voorziening bij: de watertaxi. De Groningen City Club (GCC) stelde vorig jaar voor om een dergelijke boottaxi over water in te zetten voor het vervoer van passagiers. De gemeente Groningen heeft positief op die suggestie gereageerd en stelt nu een onderzoek in naar de haalbaarheid.

Volgens de voorzitter van het GCC, Bert-Jan Hakvoort, zou een watertaxi zeer nuttig kunnen zijn bij de in ontwikkeling zijnde Kop van Oost bij het Sontplein en de binnenstad. Dus mensen die een bezoek brengen aan bijvoorbeeld IKEA of winkels in deze omgeving, of de nieuwe woningen langs het Eemskanaal, zouden met een watertaxi naar de binnenstad gebracht kunnen worden.

Volgens Hakvoort is er door velen positief gereageerd op deze suggestie. “De gemeente Groningen heeft inmiddels zelfs al onderzoek uit laten voeren naar de haalbaarheid en dat ziet er goed uit”, aldus de GCC-voorzitter. Hij leverde overigens ook nog eens een vurig pleidooi om ook over te gaan tot de invoering van een kabelbaan, om mensen straks van de rand van de stad naar het Universitair Medisch Centrum Groningen of tot vlakbij de Grote Markt te brengen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring