Navigatie overslaan

We heb­ben Noord-Neder­land op de kaart gezet’

Tien Groningse zakenvrouwen vertrokken 10 april voor een achtdaagse reis naar China. Een handelsmissie wilden ze het niet noemen; meer een zakelijke reis met als doel kennis te maken met China en de Chinese cultuur. Vandaar ook de naam ‘Quest for China’.

De reis vond plaats onder leiding van Chinaspecialist Marion Tjin-Tham-Sjin, die half Chinees, half Nederlands is en een eigen bedrijf heeft: Splendid China, waarmee ze bedrijven ondersteunt bij het opzetten van export naar China. De andere deelnemende vrouwen waren reisexpert Haskia Kramer, mediadeskundige Xandra Groenewold, IBM-director operations Carola Bos, IT- Jurist Marie-José Bonthuis, facilitair manager Aukje Drewes, advocaat Liesbeth Poortman-de Boer, CRM & social media specialist Marielle Dellemijn, personeelsdeskundige Jacqueline Oosterwijk, bouwspecialist Ellen van Acht en journalist Anita Pepping. Al deze vrouwen komen uit een van de drie noordelijke provincies.

‘We kennen elkaar via het Vlindertuin-overleg, dat eens per jaar plaatsvindt in De Vlindertuin in Zuidlaren. Initiatiefneemster Xandra Groenewold zei tijdens het laatste etentje: ‘de volgende keer drinken we koffie op het kantoor van Marion in Shanghai!’. Ik dacht eerst nog: ‘ik moet het nog zien’, maar het werd al snel serieus. Uiteindelijk besloten tien van de vijftig Vlindertuin-dames mee te gaan.’

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring