Navigatie overslaan

Wereld­klus­sen voor Gro­nings beton­be­drijf BEDEKO

Het in het Groningse Kolham gevestigde BEDEKO Betontechnieken heeft de afgelopen tijd een aantal prestigieuze klussen in de wacht gesleept. Het specialistische betonbedrijf zal onder andere meebouwen aan de Floriade 2012 in Venlo en heeft een opdracht van Neverland Themepark Projects binnengesleept om maar liefst 4500 vierkante meter spuitbeton aan te brengen in het Franse attractiepark Parc Asterix, 35 kilometer ten noorden van Parijs.

Op de Wereld Tuinbouw Expo Floriade 2012 zal BEDEKO de cultuurhistorische route gaan vormgeven. Deze route zal lopen langs onder andere grafheuvels, een veekraal en de Oude Sint Janskapel in Venlo.

Meestal wordt spuitbeton toegepast bij renovatie of herstel van betonconstructies. Het kan echter ook gebruikt worden om ingenieuze driedimensionale objecten als rotswanden of beelden vorm te geven. Bij spuitbeton wordt beton middels een pomp onder druk tegen een dragende laag of bekistingplaat aangespoten, waardoor het tot zeer sterk beton verhardt. De vorm van de ondergrond bepaalt dus de vorm van het beton en zo zijn ingenieuze vormen mogelijk.

Naast het betonspuiten, injecteert BEDEKO Betontechnieken ook beton. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt om scheuren in betonnen constructies te dichten.Inmiddels heeft BEDEKO een goede naam opgebouwd als specialist in deze technieken. Zo heeft het reparatiewerkzaamheden verricht aan grote infrastructurele objecten en heeft het opvallende beelden verzorgd voor onder andere het Afrikamuseum in Berg en Dal.

www.bedekobetontechnieken.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring