Navigatie overslaan

Wereld­wijd markt­lei­der film­dis­tri­bu­tie­soft­wa­re ver­huist naar Gro­ning­se kantoorvilla

MACCS International, de wereldmarktleider op het gebied van filmdistributiesoftware, vestigt zich in Villa Gelria. Volgens CEO Bert Huls biedt de monumentale villa die de Groningse industrieel W.A. Scholten ooit liet bouwen aan de Verlengde Hereweg ‘de uitstraling die past bij onze business’.

MACCS International verleent diensten en ontwikkelt software voor de filmindustrie. Bijvoorbeeld datasystemen voor boekingen en distributie en verrekening van filmlicenties wereldwijd. Het bedrijf is een grote speler in deze zeer specifieke markt en is actief in liefst 45 landen. Diverse grote internationale filmmaatschappijen, zoals Warner Bros en Paramount, behoren tot de klantenkring van MACCS.

De onderneming is nu nog in het Drentse Ubbena gevestigd. Aan de Verlengde Hereweg wil het 45 werknemers tellende bedrijf de komende jaren verder groeien.

Daarnaast wordt de statige kantoorvilla en het omringende landgoed gezien als een goede ontvangstlocatie voor de wereldwijde klantenkring van het softwarebedrijf. ‘Zowel het pand als het park eromheen zijn Rijksmonumenten. We willen het intern en extern zoveel mogelijk in oude staat herstellen, waarmee het de uitstraling krijgt die past bij onze business’, aldus MACCS International-CEO Bert Huls.

Om de groei die voor de komende jaren wordt verwacht,op te vangen, heeft MACCS niet alleen behoefte aan ruimte, maar ook aan jong talent. Daarom zoekt het bedrijf aansluiting bij de sterke IT-en creatieve sector in Groningen. Wethouder Joost van Keulen van Economische Zaken is dan ook bijzonder blij met de komst van MACCS naar Groningen. ‘Dit is een boost voor de creatieve industrie en een prachtige invulling van een historisch pand’, zo zegt hij in een reactie.

www.maccs.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring