Navigatie overslaan

Wereld­wij­de belang­stel­ling voor meet­in­stru­men­ten van Lode

Meetspecialist Lode uit Groningen groeit flink en de belangstelling voor het bedrijf, dat zich richt op het meten van lichamelijke inspanning, komt voor een groot deel uit het buitenland. Onder andere de Russen hebben flink bij het bedrijf geshopt om hun sportlaboratoria optimaal uit te rusten en zo hopelijk meer medailles in de wacht te slepen bij de volgende Olympische Spelen.

Lode is al jaren wereldwijd marktleider in ergometers voor medisch gebruik, maar worden ook veel in de sportwereld gebruikt. De meetapparaten die het bedrijf ontwikkelt en produceert kunnen kijken hoe het met het vermogen van hart, longen, bloedvaten en spieren is gesteld; belangrijke gegevens voor elke topsporter. Volgens het bedrijf zelf is dan ook elke sportman die bij de afgelopen Winterspelen in Sotchi aan de start verscheen wel eens getest met behulp van een apparaat uit Groningen.

Door het wereldwijde succes groeit Lode flink. Het bedrijf nam daarnaast onlangs Biometrics Motions over. De specialistische kennis van Biometrics Motion zal het sterk innovatief en internationaal karakter van Lode Holding verder versterken. In totaal werken er nu 80 man bij het kennisintensieve bedrijf, dat is gevestigd op het Zernikepark. De verwachting is dat dit aantal op korte termijn met een kwart zal toenemen.

http://www.lode.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring