06/04/2016

Werkgelegenheid in Noordelijke duurzame energiesector blijft groeien

Het aantal banen en bedrijven in de duurzame energiesector groeit in Noord-Nederland harder dan in andere delen van het land. Volgens de stichting Energy Valley, de clusterorganisatie voor energiebedrijvigheid in het Noorden, is dit te danken aan het groeiende aantal investeringen in hernieuwbare energie en energiebesparing.

Uit onderzoek in opdracht van Energy Valley blijkt dat de noordelijke werkgelegenheid in de duurzame energiesector in 2014 is gegroeid met 270 banen. Dat betekent dat het aantal duurzame energie-banen in het Noorden met 3,8 procent groeide terwijl de groei landelijk 3,3 procent bedroeg. Aan het einde van 2014 telde de duurzame energiesector in het Noorden liefst 7.365 voltijdbanen.

Naast het aantal banen, is ook het aantal bedrijven dat zich bezighoudt met duurzame energieoplossingen gestegen. Daarmee kwam het totale aantal Noordelijke bedrijven in die sector op 3100.

Op basis van deze meest recente cijfers laat de noordelijke duurzame energiesector een opmars zien, aldus Energy Valley. En gezien de huidige en beoogde toekomstige investeringen in duurzame energie mag volgens de organisatie ook de komende jaren op groei worden gerekend.

Stichting Energy Valley zal zich daarom de komende jaren zoveel mogelijk richten op het helpen en stimuleren van lokale ondernemers bij de ontwikkeling van duurzame energie-innovaties. Allemaal met als doel om nieuwe banen en bedrijvigheid aan de regio te binden.-

www.energyvalley.nl

05/04/2016
Nationaal Fietscongres naar Groningen: 'Er gaat niets boven de fiets'
04/04/2016
Premier trapt nationale viering bevrijdingsdag af in Groningen