Navigatie overslaan

Werk­ge­le­gen­heid in toe­ris­ti­sche sec­tor groeit

De werkgelegenheid in de toeristische sector in Groningen is over het jaar 2008 opnieuw gestegen. Dit blijkt uit het rapport 'Toerisme in Cijfers' 2008 dat jaarlijks in opdracht van de drie noordelijke provincies wordt uitgevoerd door het Instituut voor Service Management.

In 2008 is in Groningen de werkgelegenheid in de recreatieve en toeristische sector met 4,2 procent gestegen, bijna een keer zo veel als de landelijke 2,7 procent. In totaal zijn er in onze provincie 16.437 banen in de toeristische sector. Dit is 6,1 procent van de totale Groningse economie. In 2008 zijn er 549 fulltime banen en 113 parttime banen bij gekomen.

Het aantal overnachtingen is nagenoeg gelijk gebleven aan vorig jaar. Wel hebben er tussen de deelsectoren verschuivingen plaatsgevonden. Het aantal overnachtingen bij logies en ontbijtverstrekkers is met 25 procent fors.

Het aantal bezoekers van dagattracties is gestegen: met 5,7 procent ten opzichte van vorig jaar. In Noord-Nederland was de stijging 4,3 procent. Deze stijging is vooral toe te schrijven aan de forse toename van de bezoekers bij sportcentrum Kardinge en het Groninger Museum.

Met 200.000 bezoekers aan het centrum van Groningen is Koninginnedag nog steeds het best bezochte evenement.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring