Navigatie overslaan

Wes­sel — Test­spe­ci­a­list en Scrum Master

Geboren en getogen in de Achterhoek, Wessel streek voor zijn studie neer in Groningen en werkte daarna onder andere via een IT detacheringsbureau onder andere voor DUO, RDW en Centraal Beheer Achmea. Sinds 2014 werkt hij voor theFactor.e.

Alles dichtbij

“Groningen is eigenlijk een soort van eiland in Noord-Nederland. Je hebt hier alles wat een grote stad ook heeft, alleen is alles wat compacter. Het maakt ook niet uit in welke wijk je woont, met de fiets is alles wel dichtbij. En er is echt heel veel qua cultuur en daar wordt ook veel tijd en moeite in gestoken. Ik maak zelf ook muziek, en als muzikant krijg je alle kansen om ergens te spelen. Daarnaast heb je elk jaar Eurosonic/Noorderslag, het grootste muziek showcasefestival van Europa.

Bedrijven hebben een echte band met de stad

En qua werk op IT gebied gaat het natuurlijk ook goed. Er komen steeds meer startups bij en er zijn natuurlijk ook mooie initiatieven zoals Startup Weekend. Mensen zijn hier nuchterder, zoals het cliché gaat, maar ik merk ook dat bedrijven hier heel dicht bij de stad staan en een steentje bijdragen, of dat nu gaat om sponsoring van mooie evenementen en initiatieven, het geven van programmeerlessen op basisscholen of ondernemers die hun expertise delen met studenten van de Hanze en de RUG.

Gericht op innovatie

Ik heb het ook echt super naar m’n zin bij theFactor.e. We sponsoren Eurosonic/Noorderslag, dat vind ik natuurlijk te gek, maar we hebben ook een huisband waar ik met veel plezier in speel. En we we zijn, net als veel andere bedrijven in Groningen, heel erg gericht op innovatie. We gaan elk jaar een drie dagen dicht voor klanten, om in alle rust te werken aan gekke ideeën. Billy, onze mobiele testbus is zo’n mooi idee dat daaruit gekomen is.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring