Navigatie overslaan

Wil­der­vank is Markt­plaats­hoofd­stad van Groningen

Wildervank is door handelswebsite Marktplaats uitgeroepen tot de handelshoofdstad 2013 van Groningen. Uit een analyse van Marktplaats naar de online handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten bleek dat in Wildervank de meeste handel werd gedreven van de hele provincie Groningen: maar liefst 27 procent van de inwoners kocht of verkocht de afgelopen negen maanden iets via Marktplaats. In het Groningse dorp worden opvallend vaak spullen voor kinderen en baby's en huis en inrichting aangeboden.

Het is voor de zevende achtereenvolgende keer dat Marktplaats per provincie de handelshoofdstad bepaalt. Hierbij wordt gekeken naar het aantal geplaatste advertenties en het aantal advertentieplaatsers in verhouding tot het aantal inwoners.
In totaal werden in de eerste negen maanden van 2013 maar liefst 41.000 advertenties uit het Oost-Groningse dorp op Marktplaats gezet.

‘De handelshoofdsteden laten zien dat je niet in de geijkte grote steden zoals Rotterdam, Utrecht en Den Bosch hoeft te zitten om succesvol te kopen en verkopen. Juist kleinere dorpen als Wildervank, Roosteren en Twijzelerheide scoren goed’, zegt Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats. ‘Internet doet grenzen vervagen. Voor iedereen met een internetaansluiting ligt de rest van Nederland binnen handbereik.’

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring