Navigatie overslaan

Win­naar Jon­ge Onder­ne­mers­prijs Wil­lem Straat cre­ëer­de zijn eigen markt’

Hij speelde niet in op bestaande ontwikkelingen, maar zorgde voor z'n eigen markt. Willem Straat is daarnaast ook heel wendbaar, vol passie, creatief en nieuwsgierig. Niets is volgens de jury voor hem te gek om de klant volledig te ontzorgen. En dat was dan ook de reden waarom Willem Straat van KeyPro Housing de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden (JOP) 2016 in de wacht sleepte.

Willem Straat liet tijdens een spannende finaleavond in MartiniPlaza Mike Lubben van Goedkopekoffiebekers.nl en Bartele Holtrop van landbouwbedrijf Boer Bart achter zich. Hij kreeg uit handen van de Groningse wethouder een beker en een cheque van 5000 euro voor een reis naar Silicon Valley.

De jonge ondernemer runt zijn bedrijf samen met compagnon Jurian Zijlstra. Ze kwamen op het idee voor KeyPro omdat er als gevolg van de crisis veel appartementen leeg stonden. Door die appartementen te huren en in te richten, kregen ze met de gemeubileerde verhuur aan expats een nieuwe markt. Inmiddels heeft het bedrijf ook het COA als klant en richt het zich op verkoopstyling, waarbij huizen zo worden ingericht dat ze sneller worden verkocht.

KeyPro voorzit in volledige inrichtingen en maakt daarbij gebruik van hoogwaardige meubels voor iedere smaak. Indien gewenst kunnen ze woningen zelfs binnen 24 uur inrichten, voorzien van internet en alle andere faciliteiten. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Amsterdam en Venlo en draaide in 2015 een omzet van 1,5 miljoen euro.

De jury prees Straat dus om zijn vermogen om snel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. “Willem is als ondernemer heel wendbaar en exploreert graag nieuwe mogelijkheden”, aldus de jury “Hij heeft zijn markt zelf gecreëerd, waarin hij het begrip ‘full- service’ naar een nieuw niveau tilt: niets is te gek om de klant volledig te ontzorgen.”

De in totaal negen genomineerden voor de JOP moesten een lang traject doorlopen. Ze moesten niet alleen hun ondernemerskwaliteiten tonen maar zich ook onderscheiden op andere vaardigheden. Zo moesten ze een dag met elkaar op pad om zich creatief en fysiek met elkaar te meten.

Voor het eerst werd tijdens de JOP-verkiezing ook de SNN Innovatie Award uitgereikt aan de meest innovatieve ondernemer. Bartele Holtrop ging er met de prijs vandoor. “Bartele ontwikkelt een fundamenteel nieuw landbouwsysteem en dit doet met een open blik en met vindingrijke oplossingen”, zegt de jury. “Dat maakt hem winnaar van de Innovatie Award.”

De organisatie van de JOP heeft inmiddels de inschrijving voor de JOP 2017 alweer geopend. Je kunt deelnemen als je als ondernemer jonger bent dan 40 jaar en als je met je bedrijf bent gestart tussen 1 januari 2012 en 31 december 2015. Ook moet je aantoonbaar affiniteit hebben met innovatie. De inschrijving loopt tot 1 maart 2017. De jury maakt uit de inschrijvingen een selectie van negen kandidaten. Uiteindelijk gaan drie ondernemers door naar de finale.

http://www.keyprohousing.com/nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring