Navigatie overslaan

Wonen zon­der ener­gie­no­ta in wijk aan het water in Groningen

Groningen werkt had aan de bouw van een nieuwe stadswijk die om twee redenen uniek is. Het gaat om een wijk gelegen aan het water, die daarom ‘Meerstad ’ heet. De inwoners hebben er alle voordelen van wonen aan het water, maar zijn toch zeer dicht bij een grote stad, met al haar voorzieningen. De tweede reden dat ‘Meerstad’ bijzonder is, is dat mensen er kunnen wonen tegen uiterst lage energielasten. Sterker nog: de energierekening is er voor sommige bewoners nul!

In Meerstad worden in 2011 dertien energieneutrale woningen gebouwd. De woningen krijgen een warmtepomp om warmte uit de bodem op te pompen. Daarnaast krijgen ze zonnepanelen voor het opwekken van electriciteit. Door die maatregelen produceren de woningen zelf alle energie die ze nodig hebben.

Geen energiekosten

Het gaat om elf vrijstaande en twee geschakelde energiezuinige landhuizen. Ze passen in het streven van de gemeenten én Meerstad naar een duurzame leefomgeving met een schone lucht en een laag energieverbruik. Door een goed gekozen ontwerp, verwarmingssysteem en isolatie ontstaat een comfortabel binnenklimaat en is het saldo op de energierekening nul.

Meeroeverslaan

De woningen gebouwd onder aantrekkelijke architectuur en zijn inmiddels te koop vanaf circa 370.000 euro. De woningen zijn samen met architect Willem van Eys en in overleg met de gemeente Groningen ontworpen. De nieuwe bewoners krijgen maximale vrijheid om het exterieur en interieur naar eigen wens aan te passen. De bouw start in mei 2011.

Meerstad wordt gerealiseerd tussen de oostzijde van de stad Groningen en Harkstede (Slochteren), ten noorden van de A7.

www.meeroeversmakelaardij.nl
www.meerstad.eu

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring