Navigatie overslaan

World­tic­ket­shop wint FD Gazel­len Award Noord-Neder­land en ver­o­vert Europa

Het Groningse bedrijf Worldticketshop, dat via internet tickets voor concerten en evenementen verkoopt, heeft de FD Gazellen Award voor Noord-Nederland gewonnen. Worldticketshop ging er met de prijs vandoor omdat de omzet van het bedrijf de afgelopen drie jaar gegroeid is met 527 procent.

Het bedrijf werd in 2005 opgezet door Sebastian Monteban en is inmiddels uitgegroeid tot een online tickethandel die opereert in bijna heel Europa. Dik veertig man heeft Monteban in dienst, waaronder een meertalige klantenservice en een zestienkoppige marketingafdeling. Worldticketshop heeft zichzelf tot doel gesteld om volgend jaar honderd procent te groeien.

Het bedrijf onderscheidt zich volgens Monteban van andere aanbieders door betrouwbaarheid en transparantie omdat het bedrijf garantie biedt op tickets. De consument ziet wat hij koopt en mocht er onverhoopt iets misgaan, dan krijgt hij 120 procent van het bestede bedrag terug.

Om het verhandelen van tickets in nog betere banen te leiden, start Wordlticketshop in december met een marktplaats voor kaarten. Worldticketshop zal straks in 18 landen en talen actief zijn en streeft ernaar om de Ebay op het gebied van tickets te worden. Heb je een bepaald ticket over, dan kun je dit op Worldticketshop verkopen. “We zijn nu nog tussenpersoon tussen leverancier en consument, maar met dat zelf handelen gaan we stoppen”, vertelt Monteban bevlogen over zijn nieuwste idee. “Om het betrouwbaar te houden, vragen we de creditcardgegevens van de verkoper. Zo garanderen we de betrouwbaarheid en proberen we een veilige en betrouwbare omgeving te scheppen waar je je tickets kunt kopen en verkopen.”

www.worldticketshop.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring