Navigatie overslaan

Xpe­di­tie Blau­we­stad: expe­ri­men­teel kam­pe­ren op vrije kavels

Ter ere van het 10-jarig bestaan van Blauwestad vindt dit jaar het bijzondere kampeerfestival Xpeditie Blauwestad plaats. Van 10 tot en met 19 juli kunnen mensen kamperen op vrije kavels in Blauwestad. Niet alleen in hun eigen tent, maar speciaal voor de gelegenheid worden er ook enkele bijzondere tijdelijke woningen van duurzame materialen als pallets, klei en stro gebouwd.

De letter X in Xpeditie verwijst naar het 10-jarig bestaan van Blauwestad. Het doel is om een positieve impuls te geven aan Blauwestad, gezien het negatieve imago dat de afgelopen jaren wat aan het gebied is gaan kleven. De crisis heeft ervoor gezorgd dat de uitgifte van kavels behoorlijk is achtergebleven, zoals bij zoveel nieuwbouwprojecten in Nederland. In Blauwestad zit men echter niet bij de pakken neer: er worden volop nieuwe plannen ontwikkeld voor wonen, recreatie en toerisme.

De Xpeditie van deze zomer sluit daarbij aan: kampeerders krijgen de kans een paar dagen op een vrije kavel te ‘wonen’ in hun helemaal zelf bedachte en gebouwde onderkomen. Maar in een eigen tent of caravan mag ook. Zo kunnen zij de schoonheid van het gebied rond het Oldamtbmeer zelf ontdekken en ervaren. Daarnaast moeten de soms bizarre bouwwerken weergeven dat er volop ruimte is om te experimenteren met de invulling van de nog beschikbare ruimte in Blauwestad. Door samen te werken moet zo een tijdelijke stad met nieuwe bouwwerken en bewoners ontstaan.

De Xpeditie is vooral bedoeld voor avonturiers. Mensen die het leuk vinden om te kamperen in een ongedwongen sfeer. Met vrienden, het gezin, familie of alleen. In een eigen tentje of in een zelf gebouwd onderkomen. Van daaruit kun je het prachtige gebied verkennen, het Oldambtmeer op, lekker eten en drinken of een theatervoorstelling meepikken. Het is tijdens Xperience Blauwestad kijken en bekeken worden.

Overdag zijn er workshops, zoals een bamboehuis bouwen. ’s Avonds is er theater en zijn er optredens van Groningse bands. Op het festivalterrein vindt u eettentjes en terrasjes. Ook komt er een mini-campingwinkel, een rijdende warme bakker en een tijdelijk steigerdorp met kleine winkeltjes in zeecontainers. Goede sanitaire voorzieningen met douches en afwasplaatsen zijn aanwezig.

www.blauwestad.nl/Xpeditie-blauwestad.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring