Navigatie overslaan

Zelf een stuk­je’ Gro­ning­se wind­mo­len kopen

Sinds kort kan iedereen in Nederland zijn eigen energie opwekken door mede-eigenaar te worden van een windmolen via De Windcentrale. Door een of meer ‘stukjes’ van een windmolen, even ten zuiden van Delfzijl te kopen, zogeheten winddelen, wek je je eigen energie op. Van deze winddelen ontvang je zestien jaar lang gratis stroom.

Volgens De Windcentrale ben je met stroom uit je eigen molen goedkoper uit. Bovendien heb je zestien jaar lang geen last van stijgende energieprijzen en is de geleverde stroom schoon. Groene energieleverancier Greenchoice zorgt ervoor dat de stroom die zelf wordt opgewekt in mindering wordt gebracht op de jaarrekening.

Elk Winddeel levert ongeveer 500 KWh per jaar, dat heeft een waarde van circa 45 euro bij de huidige stroomprijzen. Met zeven Winddelen wekt een gemiddeld huishouden het hele elektriciteitsverbruik op. Minder kan natuurlijk ook. De inschrijving op de Winddelen is woensdag 20 juni gestart. Een Winddeel gaat 345 euro kosten, die pas wordt betaald zodra er genoeg deelnemers zijn om de molens te kopen. De Windcentrale heeft een voorlopige koopovereenkomst gesloten voor de overname van twee windmolens in Delfzijl Zuid. Deze windmolens zijn vier jaar oud en gaan nog minstens 16 jaar mee. De Windcentrale verwacht ongeveer 7.000 deelnemers nodig te hebben om over te kunnen gaan tot de definitieve koop van de molens.

www.windcentrale.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring