Navigatie overslaan

Zeven Gro­nin­ger bedrij­ven in MKB Inno­va­tie Top 100

Er staan dit jaar zeven Groninger bedrijven in de nationale MKB Innovatie Top 100. Dit zijn United Care in Groningen, Arox Logistics IT in Hoogezand, AttachingIT in Groninger, Horus View and Explore BV in Bedum, Hulst Innovation Cable Equipment BV in Westeremden, Negotica Development Projects in Groningen en ORFI-food BV in Groningen. In september maakt de Kamer van Koophandel de landelijke winnaar en de definitieve rangschikking bekend.

De Kamer van Koophandel (KvK) presenteert jaarlijks de MKB Innovatie Top 100. Deze nationale innovatie-etalage biedt vernieuwers in het MKB dé springplank naar kennis en nieuwe netwerken. “De KvK stimuleert ondernemers te groeien en innovatie is daar een belangrijke pijler van. Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf jagen de economie aan met vernieuwingen”, stelt de KvK op haar website.

Groninger vermeldingen
Voor United Care is een plek in de top 100 weggelegd vanwege de ontwikkeling van een zeer innovatieve stalift, voor hulp bij opstaan, gaan zitten en verplaatsen. Arox Logistics IT kreeg de vermelding voor het ontwikkelen van een ‘tel-drone’ voor de logistieke sector. AttachingIT kreeg een plek bij de beste honderd vanwege het ontwikkelen van een veilige manier van e-mail versturen. Voor Horus View and Explore is een plek weggelegd vanwege een innovatieve methode om grote gebieden snel te scannen op stropers activiteiten. Hulst Innovation Cable Equipment is opgenomen met de ontwikkeling van een Modulair Cable System (MCS). De KvK waardeert Negotica Development Projects voor een toekomstbestendig domoticasysteem voor welzijnsdetectie dat verschillende functies in een zorgsituatie combineert in één gebruiksvriendelijke oplossing. Voor ORFI-food tenslotte bestaat veel waardering voor VEGA-choqs, een gezond alternatief voor zoete cornflakes en hagelslag.

300 inzendingen
Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit 300 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring