Navigatie overslaan

Zomer­Jazz­Fiet­s­tour: muzi­ka­le fiets­tocht door het Gro­nin­ger land

Het is inmiddels traditie: op de laatste zaterdag van augustus gaat de ZomerJazzFietstour door de provincie Groningen van start. Dit jaar viert het evenement, op 29 augustus, alweer zijn 23e verjaardag. Deelnemers rijden een route door het Reitdiepdal ten noordwesten van Groningen en kunnen onderweg kiezen uit 27 concerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren.

Om de fietsers op weg te helpen is een aantal routes uitgestippeld, met verschillende overstappunten naar andere routes. De vertrekpunten zijn jaarlijks in Adorp, Dorkwerd, Leegkerk, Aduard en Garnwerd. Alle optredens beginnen stipt op de tijd die aangegeven is in het programma, maar wie onverhoopt toch het begin van een concert mist, krijgt bij de tweede set die direct volgt, een herkansing. De concerten beginnen rond de middag, en zijn tegen tien uur 's avonds afgelopen.

Dit jaar staan onder andere Tristan Honsinger, Ernst Glerium Trio, Mola Sylla Band en Dutch Impro Academy geprogrammeerd.

Wie de ZomerJassFietstour niet wil missen en alvast kaarten wil bemachtigen, kan terecht bij het VVV Groningen of Swingmaster Groningen.

Zie voor meer informatie www.zjft.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring