Navigatie overslaan

Zomer­se gezel­lig­heid op Noorderzonfestival

In augustus staat het sfeervolle Groningse cultuurfestival Noorderzon weer op het programma. Het festival, dat wordt gehouden in het Noorderplantsoen en enkele theaters in de binnenstad, staat ieder jaar weer garant voor zomerse gezelligheid: voorstellingen, straatoptredens, kraampjes, exotisch eten en drinken, maar vooral lekker slenteren over het festivalterrein.

In de tenten die het plantsoen rijk is en in theaters in het stadscentrum, worden verschillende voorstellingen gegeven: van circus tot theater tot multimediaprojecten en alles wat daartussen zit. Niet voor niets wordt Noorderzon ook wel een crossoverfestival genoemd. Voor een groot deel van het programma moet betaald worden, maar er zijn ook gratis onderdelen. Wie een bepaalde voorstelling niet wil missen, doet er verstandig aan om tijdens de voorverkoop een kaartje te bemachtigen. Maar wie niet naar een voorstelling gaat kan ook genoeg beleven: aanschuiven bij een tapasrestaurant, optredens van bands bekijken die in de avonduren bij de vijver spelen of een exotische cocktail proeven.

Dit jaar, van 21 tot en met 31 augustus, staat Noorderzon in het teken van Italië, het land van klassieke kunst, betoverende cinema, snelle auto's, smachtende opera, een goddelijke keuken, strakke maatpakken, superieure koffie, arcadische landschappen en het beste ijs. Traditioneel wordt het festival afgesloten met de Noorderzondag: een dag met matineevoorstellingen, culturele kraampjes en uiteraard evenzoveel sfeer.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring